Да зујимо заједно!

Да зујимо заједно!

Данас смо у веселој и разиграној атмосфери прославили 57. Дан наше школе. Како је 20. мај Дан пчела, целокупна прослава била у знаку пчела, отуда и слоган – Да зујимо заједно!

Целу прославу су осмислили и реализовали ученици, који су уз свесрдну помоћ наставника, који руководе школским секцијама, успели да створе један веома занимљив, разнолик и едукативан програм.

За музички део програму биле су задужене Тамара Кецман и Јована Крстић, наставнице музичке културе, које воде Хор и оркестар. Наши талентовани хористи и музичари, својом песмом и музиком успели су свима да поправе расположење.  Драмски програм осмислила је Владислава Ђурковић, наставница разредне наставе, а ученици трећег разреда извели су поучну представу „Ако пчеле оду…“, по тексту Селме Панини. За изложбу ликовних радова била је задужена Јелена Јањић, наставница ликовне културе. Новинарска секција, којом руководи Јелена Динић, наставница српског језика и књижевности, заједно са нашим младим новинарима припремила је овогодишње издање школског листа „Кошута“. Наставници Марија Лазаревић, Татјана Ћурчић, Светлана Михаиловић и Предраг Аранђеловић направили су изложбу ученичких радова, који су настали на часовима техничког и информатичког образовања.

Ученици еко секције, на челу са Христином Стајић, и чланови Ђачког парламента били су задужени за организацију штандова и различитих активности које су имале за циљ да едукују и забаве наше ученике и најмлађе посетиоце прославе. На ликовном штанду била је организована ликовна радионица, на којој су сви посетиоци могли да цртају, боје и праве различите украсе, на пчеларском штанду сви посетиоци могли су купити мед и различита етерична уља, новинарски штанд био је посвећен школској „Кошути“, а на IT штанду сви љубитељи игрица могли су одиграти неку игри и такмичити се својим другарима.

Наша шумица данас је зујала и било је право задовољство посматрати како ученици са својим наставницима у веселој и сарадничкој атмосфери прослављају овај важан дан за нашу школу.

Овде можете погледати фотографије са прославе.