Ђак генерације и спортиста генерације

Ђак генерације и спортиста генерације

За ђака генерације ОШ „Бановић Страхиња“, одлуком школске комисије, која је узела у обзир све релевантне информације, изабрана је Ана Стајић, ученица 8-2.

Током осам година школовања у нашој школи, Ана Стајић је била посвећена, свестрана и изузетно одговорна. Својом озбиљношћу, искреношћу, лепим васпитањем и спремношћу да увек помогне, створила је квалитетан однос и са наставницима и са својим друговима, тако да су вест да је изабрана за ђака генерације сви дочекали благонаклоно и са радошћу.

Ана никада није било довољно да испуњава само редовне школске обавезе и задатке, већ је увек стремила томе да се искаже и у свим ваннаставним активностима, које су често биле веома различите.

Учествовала је на многобројним такмичењима различитог ранга, на којима је редовно постизала завидне резултате. Међу Аниним бројним успесима на школским такмичењима издвајамо:

V разред

1. место на Општинском такмичењу из биологије

1. место на Градском такмичењу из биологије

VI разред

1. место на Општинском такмичењу из биологије

VII разред

2. место на Општинском такмичењу из географије

1. место на Градском такмичењу из географије

Похвалница за 88 освојених поена на Републичком такмичењу из географије

3. место на Општинском такмичењу из Техничког и информатичког образовања

2. место на Окружном такмичењу из хемије

VIII разред

3. место на Градском такмичењу из хемије

 

За спортисту генерације ОШ „Бановић Страхиња“, одлуком школске комисије, која је узела у обзир све релевантне информације, изабрана је Ангелина Топић, ученица 8-4.

Ангелина је чланица атлетског клуба „Топ Јумп“ и  репрезентативка Србије у скоку увис, скоку удаљ и вишебоју. Од недавно је и државна рекордерка у скоку увис за старије пионирке са прескочених 180цм (рекорд који је одолевао 39 година) и са овом висином  је тренутно друга у свету.

У скоку удаљ је са прескочених 5.82м такође друга у свету у својој старосној категорији и у обе дисциплине је испунила норму за првенство Европе наредне године, које ће се одржати у Ријетију (Италија).

Њен вишеструки таленат се огледа и у томе да је међу три најбрже спринтерке Србије на 60м, 100м, 200м и 300м и да је друга у троскоку у својој старосној категорији.

Ангелина је вишеструка првакиња државе и освајачица медаља на државним првенствима за млађе пионирке, старије пионирке, млађе јуниорке и старије јуниорке, а њен скок од 180цм је тренутно најбољи скок чак и у сениорској конкуренцији у Србији.

Представља бисер српског спорта и њено време тек долази.

Leave a comment