Хајде да се играмо!

Хајде да се играмо!

У оквиру обележавање Дечје недеље Културни ценар Чукрица у сарадњи са Факултетом за спорт и физичко васпитање организовао је манифестацију ,,Традиционалне игре“. Програм је осмислио професор ФСФВ Душан Митић, који је са својим студентима помагао ученицима да се опробају у старим играма. Наша школа била је домаћин ове дивне манифестације, а Већник за предузетништво и запошљавање, омладину и спорт ГО Чукарица Славиша Шотра био је наш гост.

Ученици су имали прилику да се опрабају у разним занимљивим и помало већ заборављеним играма, које су некада имале важну улогу у развоју и одрастању малишана. Обарали су руке, прескакали вијачу, превлачили конопац, шетали на штулама, прелазили препреке. Као успомену на овај диван дан Културни ценар Чукрица поклонио је свим учесницима ,,Бонтон – правила лепог понашања у установи“ и распоред часова.

Предиван амбијент наше шумице, ажурни студенти са смера Рекреација, који су асистирали на овом дешавању, допринели су да деца заиста уживају у ономе што најбоље раде, а то је игра.

 

Leave a comment