Спортиста генерације – Лазар Ђурђевић

Спортиста генерације – Лазар Ђурђевић

За ову школску годину и конкуренција за избор спортисте генерације била је веома озбиљна. У избору су се на крају нашли ученици: Ива Трифковић VIII1, Наташа Видовић VIII2  и  Лазар Ђурђевић VIII3. Треба нагласити да се за избор вреднују само резултати из Система школског спорта. Иначе, поменути ученици, а и неки други имају још изузетних резултата на разним нивоима, а који не улазе у критеријум за избор. Комисија у којој су се налазили наставници физичког васпитања је после провере вреднованих резултата утврдила да је, убедљивим скором, звање Спортисте генерације заслужио Лазар Ђурђевић.

Лазар је примеран и сваке хвале достојан ученик са израженим спортским духом и осећајем за фер-плеј. То је потпуно очекивано с обзиром да потиче из у потпуности спортске породице. Родитељи, Анђелка и Владимир, су професори физичког васпитања, а старије сестре, Нађа и Мина, некада ученице наше школе, такође су биле у најужем избору за Спортисту генерације. Штавише, Нађа је била победник тог избора 2018/19. године, а нешто млађа Мина је у овом тренутку стандардна државна репрезентативка до 18 година у кошарци.

Своју титулу, Лазар је заслужио претежно резултатима из „краљице спортова“- атлетике, али је свестран и воли све спортске дисциплине. Ево његових постигнућа:

– I место, Општинско такмичење – скок удаљ
– II место, Градско такмичење – скок удаљ
– I место, Градско такмичење – екипно – атлетика
– II место, Међуокружно такмичење – скок у даљ
– I место, Градско такмичење – екипно – атлетика
– I место, Међуокружно такмичење –  екипно – атлетика
– I место, Републичко такмичење –  екипно – атлетика.