Константин Пашић

Константин Пашић

Права је реткост да један ученик постиже једнако добре резултате и у друштвеним и у природним наукама. Константин Пашић, ученик 8/4, је управо такав ученик, који већ неколико година ниже успехе на такмичењима из потпуно различитих предмета.

У петом разреду постигао је одличан успех на такмичењу из српског језика – 2. место на Градском такмичењу, и тада је показао да има знање и таленат, али и да гаји и велику љубав према матерњем језику.

У седмом разреду пошло му је за руком да освојио је 1. место на Општинском и Градском такмичењу из физике. На Градском такмичењу имао је 91 поен од могућих 100, што је изузетан успех, нарочито ако се има у виду да се такмичио са ученицима који похађају Математичку гимназију. Испред њега је на ранг листи било 6 од 25 ученика Математичке гимназије.

На Републичком такмичењу Константин је освојио 2. место, са 75 поена од могућих 100. Био је 23. на ранг листи од 111 ученика. Од 27 ученика специјализованих одељења само њих 8 је било испред њега.

Остварио је одличан резултат и на Републичком такмичењу из информатике када је освојио 2. место.

Сигурни смо да би Константин постигао много више да са почетком пандемије није била обустављена и организација такмичења. Доказ за то је и пласман на Републичко такмичење из физике у 6. разреду, које се, нажалост, није одржало због корона вируса.