Дивна Димитријевић

Дивна Димитријевић

Дивна Димитријевић, професор историје, као члан делегације Annex_yu, коју чине најбољи наставници држава бивше Југославије, боравила је у Индији од 4. до 14. новембра ове године на студијском путовању The Great India Education Tour. На путовање је кренуло једанаест наставника из региона, међу њима је петоро из Србије, а Дивна Димитријевић је једини наставник из Београда који је присустовао конференцији.

Делегација је у Делхију присуствовала додели награда најбољим наставницима света, Global Teacher Award, коју додељује угледна образовна агенција  AKS Education Awards. Учестовали су на светском Форуму образовања и имали прилике да размењују искуства из области образовања са наставницима из целог света. Потом су посетили још четири индијске државе и неколико школа.

Срдачну добродошлицу гостима са Балкана пружили су и наставници и ученици у школама које су посетили. Топао пријем одржан је и у Амбасади Републике Србије, где је нашу делегацију угостио амбасадор Србије у Индији г. Синиша Павић, баш на Дан просветних радника, 8. новембра.